“Дія“ буде видавати повістки

«Дія» не на жарт здивувала своїм новим оновленням. Вже незабаром у державному порталі будуть вручати повістки. Це пов’язано з тим, що було зареєстровано законопроєкт, який пропонує відкрити громадянам доступ до їх судових справ. Нововведення також передбачає онлайн-режимі вручати українцям повістки до суду та видавати судові рішення.

Саме через про законопроєкт будуть внесені зміни до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” щодо здійснення судочинства в умовах воєнного чи надзвичайного стану, який було зареєстровано 26 квітня. Під час повномасштабної війни на території нашої країни стає все складніше інформувати учасників про судові засідання. На допомогу прийде державний портал «Дія», який за допомогою сповіщень буде повідомляти громадян.

Крім сповіщення на смартфоні, повістка прийде в паперовому варіанті поштою, та через мобільний додаток, де буде зазначено місце та час суду, номер справи, а також статус. Таке інформування не має статус офіційного повідомлення, головне — але учасник судового процесу буде проінформований і зможе в подальшому вжити необхідних заходів для захисту своїх прав та інтересів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.