Якими послугами у “Дії“ можуть користуватися українці в Європі

Нещодавно українські переселенці, що перебувають закордоном, отримали гарну новину стосовно відкриття центру «Дії» у Європі. Це означає, що громадяни можуть скористатись деякими послугами в електронному вигляді.

Перший консультативний центр «Дія. Бізнес» запрацював у Варшаві. Там українці можуть отримати консультацію щодо свого статусу у Польщі, відкриття бізнесу та проживанні там. У онлайн режимі працівники центру консультують громадян, що зараз перебувають у Польщі, Чехії, Словенії, Словаччині, Болгарії, Німеччині та Литві.

Для отримання консультації необхідно звернутись на гарячу лінію за номером 48 22266 2275. Вам зможуть надати консультацію стосовно:

  • навчання, перепідготовку, працевлаштування, пошук працівників;
  • правила ЄС, найкращі практики відкриття та підтримки бізнесу;
  • юридичний статус осіб, які перебувають у країнах Євросоюзу;
  • пошук офісу, житла, школи, дитячого садка, вузу;
  • профільні контакти організацій, волонтерів, фондів;
  • виплати та надання підтримки українським біженцям у різних країнах.

Іноземці високо оцінили державний портал українського виробництва, адже таких аналогів вони раніше не зустрічали. Європейські країни мають бажання запозичити досвід і впровадити щось схоже. Наприклад, Болгарія, Молдова та Словаччина вже готують закони, які дозволять приймати е-документи, включаючи і цифрові документи українців, що містяться в “Дії”.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.