Як отримати допомогу в 2500 гривень від червоного хреста

В країні відбулась грандіозна подія: Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ), Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) та Міністерство соціальної політики України підписали Меморандум про взаєморозуміння. Це означає, що громадяни зможуть отримати ще один вид допомоги.

Отримати її зможуть найвразливіші верстви населення, що постраждали від війни. Загалом, Міжнародний комітет сформуєдо бюджет на допомогу 1,9 млрд грн, а товариство – до 500 млн грн.

Допомогу зможуть отримати всі внутрішньо переміщені особи. Спочатку вона буде разовою, але в подальшому є можливість, що особи з інвалідністю, багатодітні сім’ї, родини, які виховують дитину з інвалідністю, сім’ї які виховують дитину-сироту, зможуть потім щомісяця отримувати допомогу.

Крім того, організація затвердила ще один вид допомоги українським переселенцям. Допомога надається у вигляді сертифікатів, на які можна придбати продукти у мережах супермаркетів Сільпо.

Сертифікати зможуть отримати переселенці, які тимчасово перебувають у Києві. Один сертифікат дорівнює 500 гривень. Їх можуть отримати:

  • громадяни з інвалідністю І групи (3 сертифікати по 500 грн);
  • сім’ї, які виховують дитину з інвалідністю до 17 років;
  • сім’ї з трьома та більше дітьми;
  • сім’ї ,які мають на утриманні та вихованні дитини сироту (до 16 років).

Інші категорії отримають 9 сертифікатів по 500 гривень. Отримати сертифікати можна у живій черзі особисто на руки. Витратити сертифікат можна за одну покупку. Якщо сума чеку становить більше суми, яка зазначена в сертифікаті, то вам доведеться доплатити. Якщо сума чеку нижча, то решти вам не видадуть.

Для отримання сертифікату з собою потрібно мати паспорт, довідку переселенця, ідентифікаційний код, довідка шо підтверджує інвалідність, свідоцтво про народження дітей та розпорядження про опікунство, якщо потрібно.

На правому березі Києва переселенці зможуть отримати ваучери кожної середи та п’ятниці за адресою вул. Володимирська, 51б у Vcentri Hub. На лівому березі ваучер можна отримати кожного вівторка за адресою вул. Миропільська, 19, біля метро “Чернігівська” з 10:00 до 16:00. Телефон інформаційної підтримки: 0800332656.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.