Приватбанк розповів в якій валюті зараз тримати заощадження

23 травня 2022 року курс долара в Україні в банківських обмінних пунктах вирівнявся зі кусом євро, а ось на чорному ринку курс “американця” виріс ще суттєвіше.  Олександр Болтян розповів, у якій валюті зараз краще тримати заощадження. Так, експерт зазначив, що зараз потрібно більше звертати ситуацію не на те, що відбувається в Україні, а в інших країнах.

“Якщо через підвищення ставки в США ми чекаємо на зростання долара, то це позначиться негативно на вартості євро. Крім того, Європа відчуватиме економічну кризу через інфляцію та міграційну ситуацію. Це для нас причина чекати на падіння вартості євро у світі. , краще купувати долари США та пізніше, коли в Європі буде період відновлення та зростання валюти, – купувати євро”, – пояснив аналітик.

Він зазначив, що під час війни євро став валютою для накопичення заощаджень та міграційних цілей, а ось долари використовуються для накопичень і, якщо є необхідність уникнути тиску інфляції.

Болтян додав, що під час війни євро використовують для заощаджень та міграційних цілей. Долари США використовують для накопичень та у спробі уникнути інфляційного тиску.

Аналітик пояснив, що спекулятивний заробіток під час війни, втім, як і у мирний час, досягається лише у випадку, якщо людина повністю занурена у специфіку ринку валют та ситуації у світі. Тобто розуміє різницю кусів продажу та покупки, причини цих процесів, а також вміє вибрати найкращий час для спекуляцій.

“У тих, хто займається валютними конвертаціями багато років, є всі шанси своєчасно конвертувати валюту, а не в той момент, коли гривня вже почала падіння. Обсяг спекуляцій не має значення, все залежить від потреб людини. Якщо для когось сума у ​​200 доларів на місяць значуща, то заробіток навіть на різниці вартості 200 доларів буде значним”, – зауважив Болтян.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.