Monobank готуються до великих змін: клієнти втратять гроші

Популярний в країні мобільний банк monobank передчуває, що вже незабаром більшість клієнтів стануть користуватись послугами іншого банку. Пов’язано це з рішенням НБУ, яке дозволяє встановлювати різну курсову вартість долара для різних операцій. Банк не погоджується з даним рішенням.

Олег Гороховський, співзасновник банку, повідомив, що monobank завжди мав єдиний курс для операцій з картами, для обміну всередині застосунку та для ФОП.  На думку співзасновника це ж правильно, адже наявність різних курсів – це складно.

Але тепер Нацбанк вирішив запровадити різні курси для різних категорій клієнтів. З одного боку зрозуміло, що таким чином НБУ хоче захистити національну валюту. Проте, таке рішення завдасть чимало проблем банкірам та громадянам.

Monobank пішов на зустріч ФОПам та має ідею видати їм валютні картки, аби не продавати валюту за зниженим курсом. Не варто забувати, що чимало громадян знаходять за кордоном, тож вартість кожної транзакції значно подорожчає.

«Продаж валюти клієнтам під транзакції за кордоном – величезні обсяги, які раніше були обмежені +10% від курсу НБУ тепер втратили обмеження і тут виходить “дилема ув’язненого” – всі чекають хто з банків перший поставить ринковий курс за картами (~36-37), і від кого втечуть усі клієнти в банки, які поки що курс не поставили», – зазначає Гороховський.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.