Оператора «Київстар» очікує доля «ПриватБанку»

Серйозні зміни чекають на роботу мобільного оператора «Київстар» в Україні. Уряд прийняв рішення націоналізувати оператора через зв’язки з агресором. Депутати вже внесли відповідний проєкт до Верховної Ради.

РНБО та Кабінет міністрів закликали вилучити власність окупантів та її резидентів. Було представлено документ підприємств з переліком власників, аукціонерів та резидентами рф. Серед списку є такі популярні в Україні компанії, як: «Київстар», Миргородська, Моршинська, Альфа-Банк та інші.

Зв’язок оператора з агресором пов’язаний з інвестиційною компанією LetterOne, якій належить майже половина акцій власника Київстар – телеком-групи VEON. Акціонерами LetterOne є відомі російські бізнесмени Петро Авен та Михайло Фрідман. З початком повномасштабної війни бізнесмени залишили наглядову раду LetterOne, але досі є акціонерами підприємства.

Варіантом вирішення проблеми є перепродаж акцій мобільного оператора. Важливо, щоб це не стало черговою спробою обійти санкції та від неї не постраждали українські абоненти.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.