Як відключити рекламу на MIUI 13

Смартфони Xiaomi подобаються величезній кількості користувачів, проте є в цій бочці меду та ложка дьогтю. Декілька років тому всередині фірмової прошивки MIUI з’явилася реклама. Це не баг, а фіча. Виробник і розробник виправдовує подібні дії тим, що їхня націнка мінімальна, смартфони практично продаються за собівартістю. І щоб хоч якось заробити та розвивати власний бренд, Xiaomi почала запихати рекламу у багато розділів прошивки MIUI. У цьому матеріалі ми розповімо, як відключити рекламу у вбудованих додатках смартфона. Відразу скажемо, що всі операції відбуваються без отримання root-прав на пристрої. Проте займатися подібними операціями варто лише досвідченим користувачам.

Найголовніше, що необхідно зробити, це відключити дозвіл у вбудованої служби показу реклами. Заходимо в налаштування смартфона, вибираємо пункт “Паролі та безпека”, “Доступ до особистих даних”. Знаходимо тут процес msa (MIUI System Ads) і забираємо права у цієї програми. Деякі користувачі повідомляють, що ця операція не проходить з першого разу і права цього процесу повертаються смартфоном. Якщо це сталося, то треба зробити цей перебіг повторно.

Є ще один крок, який ми рекомендуємо зробити. У розділі “Пароль і безпека” шукаємо пункт “Конфіденційність”. Далі відкриваємо “Рекламні служби” та відключаємо персональну рекламу. Це дозволить не тільки позбутися рекламних повідомлень, але знизити стеження за вами, підвищити автономність смартфона. Також можна вимкнути персоналізацію реклами від Google. Робиться це у тому ж розділі налаштувань.

На наступному етапі заходимо в налаштування, відкриваємо розділ “Робочий стіл” та відключаємо “Показ пропозицій”.

Також варто сказати, що практично на кожному етапі роботи користувач може побачити піктограму з трьома точками і зайшовши в налаштування відключити показ рекомендацій. Робиться це у розділі з іграми, при установці додатків, при виборі теми робочого столу, диспетчері і т.д. В цілому все інтуїтивно зрозуміло і будь-який користувач може позбутися практично всієї реклами в MIUI. Тому не варто боятися смартфонів Xiaomi та Redmi, вони все також “топ за свої гроші”.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.