Масштабне оновлення програм з MIUI 13 для смартфонів Xiaomi

Програмні недоробки більшості нових версій MIUI усуваються поступово, а користувачі смартфонів Xiaomi давно звикли до того, що система без налаштування працює не так, як очікуєш. Однак треба віддати належне, останнім часом розробники Xiaomi випускають безліч оновлень (ймовірно готуючись до MIUI 13.5), а деякі з них можна встановити на смартфон, не чекаючи оновлення. Підготував для вас велику добірку найпомітніших змін у нових версіях додатків із тестових версій MIUI та пропоную негайно перейти до огляду.

Сканер
Дійсно, зручна функція незабаром з’явиться на більшості смартфонів Xiaomi. У новій версії програми Сканер з’явилася можливість розпізнавання тексту через основну камеру.

Наразі додано підтримку лише англійської та китайської мов, але в майбутніх оновленнях функціонал налаштування буде розширюватися.

Камера
Після минулого великого оновлення, огляд якого я робив кілька днів тому, Xiaomi в черговий раз покращили алгоритми обробки фотографій, а також перенесли кнопку “Покращення знімків та додавання ефектів” ближче до кнопки спуску затвора, де вона виглядає більш органічно.

Щодо фото якоїсь значної різниці я не помітив, хіба що чіткість знімків після встановлення оновлення трохи підросла.

Стандартна версія / Нова версія
Галерея та редактор фото
В оновленні додали кілька варіантів ефектів, а також (як і обіцяли) розширили функціонал “Зміни неба” за допомогою штучного інтелекту.

Також була покращена плавність переміщення між альбомами та інтегрована настройка, що дозволяє об’єднати кілька знімків у PDF файл.

Програма була взята з тестових прошивок MIUI 13, тому інтерфейс поки що англійською мовою, хоча все інтуїтивно зрозуміло.

Активний екран та Оновлення
Нові версії “Always on display” та програми “Оновлення” не привносять жодних значних змін крім виправлення помилок, але так як я знаю, що кілька передплатників нарікали на некоректну роботу активного екрану та помилку при спробі встановити оновлення MIUI, я опублікую додатки у своєму телеграм каналі .

Робочий стіл MIUI
Як я й казав у нещодавньому відео, це оновлення вийшло одним із найзначніших за останній час, адже в ньому була додана можливість прямо з налаштувань робочого столу керувати плавністю інтерфейсу.

За це відповідає розділ Animation rate, який, як я сказав, тільки що знаходиться в налаштуваннях. При спробі встановити цю версію на Xiaomi або Redmi ви можете побачити кілька варіантів:

Додаток встановлено та новий пункт з’явився
Програма встановлена, але розділ не відображається
Програма не встановлена
У першому випадку ви просто вибираєте “Elegance” і забуваєте про налагодження інтерфейсу, а в другому вам потрібно вдатися до допомоги програми “Set Edit”.

Відкриваєте його і додаєте нове налаштування, звичайно ввівши її назву – miui_home_animation_rate, далі натискаєте на “Save changes”. А потім вказуєте значення:

0 – Максимально можлива (для вашого смартфона) плавність
1 – Баланс між плавністю та швидкістю відображення
2 – Мінімальна плавність відображення та час відгуку


Якщо ж у вас третій варіант і додаток не встановлюється, вам доведеться чекати на модифікацію на основі минулих версій, адже додавання рядків без встановлення нової версії нічого не дасть, тому що потрібний функціонал просто відсутній в системі.

Для власників “Poco” в найближчому майбутньому вийде оновлення “Poco Launcher” з таким же розділом меню і як тільки це станеться, я звичайно ж дам знати.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.