Налаштування MIUI 13: як повернути анімацію значків та виправити сіру шторку

Оновлення смартфону, на жаль, не завжди йдуть на благо. Деякі патчі негативно впливають на продуктивність пристрою і в цілому ламають деякі аспекти програмного забезпечення. Власники смартфонів Xiaomi, Redmi та POCO стали скаржитися, що перехід на свіжу версію прошивки MIUI 13 зламав зі “шторку”. Йдеться про спливаюче меню швидких налаштувань, яке перестало бути прозорим і стало сірим.

Якщо ви використовуєте старий або слабкий смартфон, цілком імовірно, що цей баг позитивно позначиться на швидкодії, оскільки смартфон не доведеться промальовувати складні анімації і різні ефекти розмиття. І швидше за все, розробник виправить цей баг у наступних мінорних поновленнях, але є готове рішення, яке можна використати прямо зараз. Заходимо у фірмовий додаток “Теми” та знаходимо там оформлення під назвою “Mios_DWM4”, встановлюємо його на свій смартфон. Далі в налаштуваннях шукаємо “Компоненти” -> Рядок стану та застосовуємо встановлену тему, після цього шторка знову має стати прозорою.

Також користувач може повернути анімацію піктограм. Нам знадобиться програма “Робочого столу MIUI” та програма “SetEdit” для зміни параметрів.

Заходимо у пошук фірмового додатка Теми та знаходимо тему “New Planet” (дизайнер Rafael Henrique). Якщо в процесі установки система лаятиметься на несумісність, то просто ігноруємо це повідомлення і застосовуємо тему до смартфону. Під час застосування вибираємо лише пункт “Значки”, решта нам не потрібна.

Після цього відкриваємо встановлену програму SetEdit і в параметрах шукаємо рядок deviceLevelList. Значення слід змінити на: “v:1,c:3,g:3”. Після цього зберігаємо файл та перевантажуємо смартфон.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.