2000 гривень з “Дії” продовжать виплати у травні: хто отримає

У Мінсоцполітики назвали причину затримки виплат за березень та квітень. Внутрішньо переміщені особи можуть розраховувати на отримання всіх видів соціальної допомоги, передбачених законодавством. Крім того, у травні виплати за березень та квітень продовжаться.

“Це всі 35 видів соціальної допомоги, які передбачені законодавством і які вони можуть отримати за новим місцем перебування”, – повідомила вона.

Крім того, нагадала Лазебна, переселенці мають право на додаткові виплати, запроваджені з початку вторгнення Росії до України. Йдеться про допомогу на проживання у розмірі 2000 гривень для дорослих та 3000 гривень для дітей та осіб з інвалідністю. Також міністр додала, що ці виплати не враховуються під час розрахунку сукупного доходу сім’ї при призначенні інших видів соцдопомоги. Міністр також нагадала, що були затримки із реєстрацією внутрішньо переміщених осіб.

“Через велику кількість людей, які переміщуються, були затримки з реєстрацією внутрішньо переміщених осіб. Ми розширили канали для реєстрації: підключили громади, а з 19 квітня з’явилася можливість зареєструватися через Дію… Близько 500 тисяч заявок надійшло через Дію. Частина з їх зараз допрацьовують”, – повідомила Лазебна.

Також вона зазначила, що ще не всі заяви передані до Міністерства з областей – десь їх обробляють швидше, десь повільніше. Проте переселенцям, хто подав заяви, Лазебна попросила не хвилюватися і запевнила, що за заявами, які були подані до кінця квітня, виплати призначать, починаючи з березня.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.