Роз’яснення ситуації роздачі повісток через додаток «Дія»

Днями в Інтернеті поширювалася інформація, що у Міністерстві цифрових трансформацій працюють над тим, щоб додати до «Дії» нову опцію. Мовляв, зробити так, щоб призовникам у додатку надходили повістки. Багатьох цей факт дуже обурив, деякі навіть поспішили видалити програму. Враховуючи масове обурення, прес-служба Мінцифри зробила офіційну заяву.

Інформація про повістки у додатку не відповідає дійсності. Це фейк, який надто активно розповсюдили в мережі та продовжують поширювати й надалі. У Міністерстві навіть не обмірковували таку можливість, адже це не той випадок, коли можна обійтися лише смартфоном. Вручати повістки можна лише особисто до рук.

Також у пресслужбі закликають надалі будь-яку інформацію про оновлення в «Дії» черпати з офіційних джерел, тобто на сайті Мінцифри або на офіційних сторінках у соціальних мережах.

«Уточнили у команди. Ми таку інформацію не можемо підтвердити. Не знаємо, хто її розповсюджує”, – повідомила представник пресслужби.

Серед реальних оновлень «Дії» – можливість оформити виплати для переселенців, або тих 6500 гривень, які підприємцям виплачують за кожну працевлаштовану тимчасово переміщену особу. Також у «Дії» вже відновили майже всі послуги, які були тимчасово заблоковані у перші місяці війни.

 

Мобілізація ще триває, зараз у деяких регіонах тільки-но почалася третя хвиля, але процес трохи призупинили. Все через достатню кількість військовослужбовців, які перебувають у резервах, і достатньої кількості тих, кого встигли закликати під час першої та другої хвиль. На даний момент пріоритет у тому, щоб навчити цих людей, а потім, у разі потреби, закликатимуть нових.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.