Грошову допомогу з “Дії” почали виплачувати по-новому: що змінилося

З минулого тижня в країні почали діяти нові правила по зарахування допомоги з часткового безробіття. Тепер, якщо застрахована особа змінить місце проживання, то виплати будують продовжуватись лише в тому випадку, якщо громадянин зареєструється та отримає статус безробітнього за новим місцем проживання.

Під зміни потрапила й виплата допомоги для відкрити ФОПа та можливість розірвання трудових договорів ВПО через Центр зайнятості. Одноразова фінансова допомога відбувається завдяки до статті 27 Закону України “Про зайнятість населення”. Виплата допомоги безробітним для організації безробітної підприємницької діяльності здійснюється у розмірі допомоги безробітним, нарахованої відповідно до цієї статті, у розрахунку на рік.

Новий закон регулює надання допомоги по частковому безробіттю працівникам малих підприємств та фізичним особам-підприємцям у разі втрати ними частини зарплати через зупинення чи скорочення виробництва. Для роботодавців спрощується можливість отримати чи продовжити дію дозволу застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

У воєнний час допомогу по безробіттю зможуть отримувати лише громадяни, що перемістились з територіальних громад. Вони мають бути затверджені наказом Мінреінтеграції. Допомогу зможуть отримувати й внутрішньо переміщені особи, чиє дитло булл пошкоджено чи зруйновано. Ви зможете розрахувати на допомогу навіть тоді, коли не розірвавшо трудові відносини вам довелось перефзати до іншого міста.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.