Секрети Xiaomi: як швидко перевірити стан акумулятора

Виробництво сучасних смартфонів досягло того рівня, коли якість практично завжди знаходиться на висоті. Відсоток браку навіть серед бюджетних пристроїв Б-брендів знаходиться на мінімальному рівні. Єдиним слабким місцем залишається акумулятор. За кілька років використання його ємність суттєво знижується. Користувачеві доводиться частіше заряджати свій мобільний пристрій або постійно носити із собою мобільну зарядку, що не може не засмучувати. Ми зібрали три найкращі способи перевірити стан акумулятора на смартфонах Xiaomi, Redmi, Poco.

Вбудовані засоби MIUI

Ми вже неодноразово розповідали, що фірмова оболонка MIUI має величезні можливості, більша частина з яких прихована від ока користувача. Заходимо в налаштування та в розділі “Про телефон” вибираємо пункт “Всі параметри”. Все, що нам залишається це зробити кілька швидких торкань у частині екрана з відображенням вашого процесора.

 

Після завершення цих нескладних дій смартфон сформує звіт про власний стан. У рядку стану ви побачите індикатор із процесом виконання цієї операції. Після завершення тиснемо на повідомленні або відкриваємо через будь-який файловий менеджер відкриваємо папку MIUI > debug_log. розпаковуємо архів, знаходимо та відкриваємо текстовий файл. Далі запускаємо пошук за документом слова healthd. Знайдений параметр fc= відображає реальну ємність акумулятора (нам потрібні перші чотири цифри цього значення). Параметр сс= показує загальну кількість циклів заряджання.

 

Надсилання USSD-запиту

Другий спосіб набагато простіше, але його не можна назвати достовірним та дієвим на 100%. Якщо в номеронабирачі набрати код USSD-код *#*#6485#*#*, ми отримаємо звіт про поточний стан пристрою. Параметр MF_02 відображає кількість пройдених циклів заряджання, MF_05 вказує реальну ємність акумулятора, а MF_06 повідомляє про базову заявлену ємність батареї. Мінусом цього способу є те, що він працює не на всіх моделях смартфонів Xiaomi, Redmi, Poco.

 

Використання сторонніх програм

Якщо запропоновані способи вам не підходять або вони не хочуть працювати на смартфоні, можна скористатися різними утилітами. Одним з найпопулярніших програм з подібним функціоналом є Accu Battery. До точності вимірів можна ставитися скептично, вона має велику частку похибки, але основну інформацію про стан смартфона по ній можна зрозуміти.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.