Приватбанк, Ощадбанк і Монобанк: хто зараз найкращий

Фінансове питання гостро турбує українців у період війни. Громадяни почали масово забирати свої вклади з «Альфа-Банку» та інших приватних установ.

Майже три місяці війни мають свій вплив на економіку країни, проте банківська система продовжує працювати. Євген Дубогриз, банківський експерт, відповів на найпопулярніші питання українців. Експерт також назвав банки, з яких масово громадяни забирають свої капіталовкладення, а які навпаки вкладають кошти. Більшість громадян довіряють свої вклади державним та іноземним банкам. А от з «Альфа-Банку»  українці масово почали забирати свої вклади. У березні обсяг вкладень фізичних осіб у банки збільшився на 64 млрд грн, або на 9%.  Найбільша кількість вкладів припадає на два державні банки «Приватбанк» та «Ощадбанк», а також «Універсалбанк» («Монобанк»).

Наступні в списку йдуть іноземні чотири банки та два держаних «Укрексімбанк»і «ПУМБ». Приріст обумовлений зарплатними проєктами та бюджетними виплатами.

«Отже, кошти й збільшилися у тих банках, де: або велика мережа, або велика кількість зарплатних проектів, або на обслуговуванні бізнеси, які заздалегідь виплатили працівниками зарплати. Логічно, що на «першому» антимісці Альфа-Банк: поки що деякі думають, що з ним робити, клієнти голосують ногами», – пише Дубогриз.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.