Провірка на міцність смартфонів Xiaomi 12 Pro та OnePlus 10 Pro

Зак Нельсон, автор YouTube-каналу JerryRigEverything, протестував на живучість флагманський Xiaomi 12 Pro. Заодно він згадав про модель OnePlus 10 Pro, оскільки обидва гаджети близькі за характеристиками та ціною. Ось тільки дітище OnePlus виявилося вкрай тендітним.

Смартфони мають практично ідентичні габарити, загнуті з боків екрани та матеріали корпусу. Дисплей флагмана Xiaomi захищений загартованим склом Gorilla Glass Victus. Явні подряпини на ньому починають з’являтися при контакті з кернером твердістю 6 одиниць за шкалою Мооса. Вбудований в дисплей оптичний сканер відбитків без проблем зчитує зображення пальця навіть із численними подряпинами на склі.

Рамка по периметру корпусу та апаратні кнопки Xiaomi 12 Pro виготовлені з алюмінію. Для виготовлення задньої кришки вендор використав матове скло з шорсткою текстурою. Як і в інших апаратах зі схожим дизайнерським рішенням, на такій поверхні легко залишаються сліди при механічному впливі.

Завершальним етапом тестування стало випробування на міцність. При згинанні з корпусу пролунало добре чутне хрускіт, але жодних візуальних поломок блогер не виявив, а смартфон продовжив працювати без будь-яких проблем. Таким чином, за висновком Нельсона, Xiaomi 12 Pro виявився надійнішим OnePlus 10 Pro, що знаходиться в тій же ціновій категорії.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.