Стала відома максимальна сума грошей, яку ‘Дія’ видасть за зруйноване житло

У зв’язку з повномасштабною війною багато будинків було зруйновано. Уряд розробив програму допомоги, яка почне відшкодовувати кошти за зруйнувані будинки. Сьогодні ми вже знаємо встановлену суму максимальної компенсації.

Деталі

Компенсації підлягає житлова площа до 150 квадратних метрів. В кого пошкоджений більший будинок, то решту витрат господар має взяти на себе. Поки не відома методика ціни за квадратний метр зруйноваго житла.

Відомо тільки одне — розмір компенсації за зруйноване житло буде пропорційний тій долі грошей, яку вклав у нього власник. Потерпілі зможуть обирати місце та населений пункт, де вони хотіли б жити. Діють обмеження щодо кількості населення.

Крім того, вибране місце повинно бути пропорційне втраченому. Наприклад, однакова за квадратурою кімната в Києві та райцентрі мають різну ціну. Але якщо громадянин захотів переїхати до Києва, то він повинен доплатити різницю.

До НБУ вже починають надходити кошти на відкритий рахунок. Ви також зможете відправити пару гривень для допомоги українцям. Кошти також будуть надходити від міжнародної допомоги, або від країни-агресора.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.