В смартфонах Xiaomi і не тільки перестануть записуватись дзвінки

Вбудований реєстратор викликів є основним елементом користувацьких скінів OEM, таких як MIUI та ColorOS. Він також попередньо завантажений на телефони Google Pixel та інтегрований у програму *Телефон*. Але він не завжди доступний на телефонах Android через регіональні закони. Якщо на телефоні немає такої функції, ви завжди можете встановити сторонню програму з Google Play Store, щоб виконати роботу. Але, на жаль, зміна політики Google Play уб’є всі сторонні програми для запису дзвінків раз і назавжди.

Упродовж багатьох років Google активно перешкоджав запису дзвінків на Android. В Android 6.0 Google відключив офіційний API запису дзвінків, який дозволяв розробникам легко вбудовувати функцію запису дзвінків у свої програми. Це спонукало розробників додатків шукати неофіційні засоби включення запису дзвінків. Але знову ж таки Google прибрав деякі з цих обхідних шляхів в Android 9.0. А з Android 10 компанія повністю заблокувала запис розмов через мікрофон.

В крайньому випадку, розробники почали використовувати службу спеціальних можливостей Android, щоб пропонувати запис дзвінків на пристроях під керуванням Android 10 і вище. Google оголосив, що не дозволить стороннім програмам використовувати API спеціальних можливостей для запису аудіо дзвінків, що означає кінець сторонніх програм для запису дзвінків.

В оновленій політиці Google Play Store викладено деякі зміни в API спеціальних можливостей. І одна з цих змін не дозволить стороннім розробникам програм включати запис дзвінків за допомогою API. Зміна набуде чинності з 11 травня.

*API спеціальних можливостей не призначений і не може бути запитаний для аудіозапису віддалених дзвінків.*

На недавньому вебінарі для розробників Google пояснив, що ця зміна вплине лише на інші програми:

*Видалений у цьому контексті відноситься до аудіозапису виклику, коли людина на іншому кінці не знає, що запис відбувається. Таким чином, якщо програма є номеронабирачем за замовчуванням на телефоні, а також попередньо завантажено, можливість доступу не потрібна для отримання доступу до вхідного аудіопотоку і, отже, не буде порушенням. Оскільки це пояснення існуючої політики, нова мова застосовуватиметься до всіх програм, починаючи з 11 травня*.

Простіше кажучи, якщо ваш телефон поставляється з попередньо встановленою функцією запису дзвінків, вам нема про що турбуватися – вона продовжить працювати, як задумано. Ця зміна буде застосовуватися тільки до сторонніх програм у Play Store, які спеціально використовують API спеціальних можливостей для включення запису дзвінків. Програма Google Phone, яка пропонує вбудований запис дзвінків, не змінюється.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.