Зелена точка вгорі екрану на Xiaomi з MIUI: що це

Ми продовжуємо розглядати питання безпеки, які можуть виникнути під час використання смартфона. На камері ноутбука часто можна побачити заклеєну передню камеру пластиром або непрозорою плівкою.

Справа в тому, що навіть у досвідчених користувачів при встановлених захисних програмах може виникнути ситуація, коли до камери пристрою отримує доступ зловмисники. Все це чудово, але заклеїти камеру на смартфоні не вийде. Компанія Xiaomi в останніх версіях фірмового прошивки MIUI додала спеціальний індикатор, який показує активність камери. Якщо ваша програма камери не заміщена, але у верхній частині екрана горить зелена точка, то за вами хтось стежить або якась програма використовує камеру в даний момент.

Якщо ви хочете відключити цей індикатор, то зробити це досить просто. Насамперед потрібно встановити на комп’ютер ADB (Android Debug Bridge). Після цього на смартфоні треба стати розробником та активувати “Налагодження по USB”. Далі після підключення смартфона до комп’ютера нам залишається набрати заповітний рядок:

adb shell cmd device_config put privacy camera_mic_icons_enabled false default

А якщо ви захочете повернути все назад, то потрібно набрати:

adb shell cmd device_config put privacy camera_mic_icons_enabled true default

Після здійснення цих операцій потрібно перезавантажувати смартфон.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.