Оформлення довідки статус переселенця та грошової допомоги онлайн у кілька кліків в “Дії”: покрокова інструкція

Оформлення довідки ВПО та грошової допомоги онлайн у кілька кліків. Команда “Дія” запустила комплексну послугу для внутрішньо переміщених осіб, яка дозволяє у кілька кліків оформити статус переселенця та оформити виплату для ВПО від держави. Про це повідомляється в офіційному телеграм-каналі “Дії”.

“Якщо через війну вам довелося залишити будинок і евакуюватися в безпечніші регіони України, то ви можете отримати в Дії за кілька кліків статус ВПО та виплату від держави – для себе та своїх дітей”, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що зараз переселенці мають право на щомісячну виплату у розмірі 2000 гривень для дорослих та 3000 гривень для дітей та осіб з інвалідністю. Зараховуються кошти на картку “Підтримка”, яку можна оформити в одному з українських банків, а витрачати гроші можна на будь-які товари або зняти готівку.

У “Діє” наголосили, що послуга доступна в оновленій версії програми, а оформити її можна лише за кілька кліків.

 

 

Щоб оформити статус ВПО та оформити допомогу для переселенців у “Діє” потрібно:

зайти до програми та натиснути “Послуги” та “Отримати статус ВПО”.
вказати поточне розташування, підтвердити геолокацію та натиснути “Продовжити”. Геолокація потрібна лише один раз, лише в межах комплексної послуги ВПО.
якщо у вас є дитина, то можна отримати статус переселенця і для неї – свідоцтво про народження підтягнеться в “Діє” або його можна додати вручну. Якщо дітей немає, потрібно натиснути “Зареєструватися без дітей”

далі вибрати картку Підтримка, щоб отримати фінансову допомогу.
вказати, яка допомога необхідна (потреби у медичному обслуговуванні, освіті чи гуманітарці) та залишити контактні дані. Як тільки з’явиться можливість допомогти, зв’яжуться з вами представники соцзахисту.
У підтримці “Дії” наголосили, що поки що послуга доступна для тих, хто раніше статусу ВПО не мав, але робота над додатком триває і вже незабаром усі внутрішні переселенці зможуть отримати довідку та грошову допомогу у додатку.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.