Як оформити в «Дії» допомогу з безробіття та отримати майже 10 000 гривень на місяць

Після 24 лютого дуже багато людей втратили роботу. Деякі залишилися без жодних засобів для існування. Уряд передбачив це, влада вже виділила понад 1,3 мільярда гривень на допомогу по безробіттю. Оформити його можуть усі, хто має, принаймні, якийсь страховий стаж. Розмір виплати розраховується індивідуально, а оформити її можна дистанційно через програму «Дія».

Допомога можна оформити у «Дії»

Тепер, щоб отримувати допомогу з безробіття, не обов’язково йти до Центру зайнятості. Усі можна оформити онлайн. Для цього слід авторизуватися в Діі, подати заявку на реєстрацію та заповнити анкету. Виберіть будь-який зручний для вас Центр зайнятості, без прив’язки до вашого місця реєстрації або проживання. Прикріпіть номер рахунку, на який буде перераховано кошти, та виберіть періодичність їх зарахування. Кошти можуть надходити двічі на місяць або за вашим бажанням лише один раз. Після того, як заявку буде оброблено, з вами додатково зв’яжеться працівник Центру зайнятості та проконсультує про подальші дії: пошук роботи тощо.

На виплату претендують не всі

Отримувати допомогу можуть лише особи, які мають страховий стаж. Виняток — молоді люди, які тільки-но отримали диплом і фізично не встигли напрацювати стаж. Розмір допомоги вираховується індивідуально: мінімальна виплата становить від 650 до 1000 гривень, а максимальна – 9924 грн. Загалом, приблизний розрахунок має такий вигляд:

Якщо менше двох років стажу, то виплата нараховуватиметься як 50% до середньої зарплати.
Від 2 до 6 років стажу – 55%.
Від 6 до 10 років – 60%.
Понад 10 років – 70%.
Звичайно, чим більший стаж і вищою була зарплата, тим більше буде й допомога.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.