Приватбанк і Ощадбанк блокуватимуть нечесні гроші і вже не повертатимуть їх

До лютого українцям могли заблокувати рахунок навіть за регулярні транзакції розміром понад 5000 гривень, не кажучи вже про 25 000 чи 50 000 грн. Йдеться про неофіційні доходи, які не оподатковуються. Все для того, щоб вивести бізнес із тіні. Поки в Україні продовжується військовий стан, ці ліміти не діють. Банки не повинні перевіряти походження таких сум. Але все ж таки певні обмеження є.

Спеціальні служби не фіксують переказів розміром до 400 000 грн.
Все, що вище, буде привертати увагу.
Рахунок можуть заблокувати, а від користувача вимагати документи щодо походження грошей.
Що буде, якщо не подати документи про походження фінансів?

Якщо клієнт не зможе пояснити, звідки у нього такі гроші, і не зможе підтвердити документально причину їхнього походження, рахунок заблокують. Кошти можна буде витрачати лише на таке:

На підтримку ЗСУ. Гроші зараховуватимуться на спеціальний рахунок НБУ.
На благодійність. Сюди входять усі благодійні рахунки, відкриті Національним банком чи Міністерством соціальної політики.
На купівлю облігацій внутрішньої державної позики “Військові облігації”.

Для волонтерів змінено деякі правила
Волонтерським організаціям дозволено робити перекази в іноземній валюті на закупівлю певних товарів. Щомісяця можна переказувати суму, яка у гривневому еквіваленті не перевищуватиме 400 000 грн. Ідеться про закупівлю військової амуніції та засобів для надання медичної допомоги.

Також з 5 квітня Нацбанк тимчасово скоротив граничні терміни розрахунків щодо експортних та імпортних операцій. Розрахунок повинен проводитися не протягом року, а протягом 90 днів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.