Виплати в 3000 гривень для біженців: як отримати за березень

Через повномасштабну війну на території нашої країни, багато наших співвітчизників були вимушені переїхати до більш безпечних куточків країни. Зрозуміло що переселенці втратили роботу, тому держава буде матеріально допомагати таким громадянам.

Деталі

Внутрішньо переміщені особи будуть отримувати по 2000₴. А інваліди та діти — 3000₴. Допомогу зможуть отримувати переселенці:

  • внутрішньо переміщені особи з тимчасово окупованої території в Автономній Республіці Крим і м. Севастополя, а також з територій активних бойових дій з переліку, затвердженого КМУ;
  • внутрішньо переміщені особи, які станом на 1 березня 2022 року отримували щомісячну адресну допомогу на покриття витрат на проживання відповідно до постанови КМУ.

Для отримання допомоги потрібно звернутися до місцевого ЦНАП/органу соціального захисту населення/ уповноваженої особи громади та подати заяву, в якій потрібно вказати IBAN картки, на яку ви хочете отримувати кошти.

Також, дану заяву ви зможете подати у державному порталі «Дія». Вже незабаром буде запуск даної можливості.

Як ви пам’ятаєте, раніше заяву можна було подати до 14 квітня. Проте, терміни подачі заяви було продовжено до 30 квітня.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.