Старші українці зможуть отримати разові виплати до 5000 гривень

Пенсіонери отримуватимуть виплати на кожен день народження. Сума допомоги залежатиме від віку людей похилого віку. Міська влада Івано-Франківська вирішила у складний воєнний час підтримати пенсіонерів. Місцевим мешканцям «золотого віку» знову виплачуватимуть грошову допомогу на день народження. Така програма соціальної допомоги вже існувала раніше. Про її відновлення на своїй сторінці у Facebook повідомив мер міста Руслан Марцінків.

Виплати франківські пенсіонери отримуватимуть на кожен день народження. Сума допомоги залежатиме від віку людей похилого віку. Громадяни віком від 70 років отримають 500 грн. Пенсіонери віком від 90 років – по 1 тис. грн. З 95 дня народження сума подарунка зросте до 3 тис. грн. А довгожителі віком від 100 років отримуватимуть щороку по 5 тис. грн.

Оформити фінансову допомогу можна у міському центрі надання адміністративних послуг. Для цього пенсіонера попросять написати спеціальну заяву.

Варто зазначити, що отримати кошти зможуть не лише майбутні іменинники, а й усі пенсіонери відповідного віку, які відсвяткували свій день народження з 24 лютого. Такі громадяни також можуть звернутися до ЦНАПу для оформлення виплати.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.