Xiaomi викрили у великій брехні користувачам

Xiaomi викрили уповільнення смартфонів. Розробник GeekBench заявив, що Xiaomi навмисно знижує продуктивність смартфонів. Потужність смартфонів Xiaomi варіюється в залежності від того, яка програма в даний момент запущена на пристрої. Про це у своєму Twitter заявив розробник Джон Пул.

За словами фахівця популярного інструменту для проведення синтетичних тестів смартфонів Geekbench Джона Пула, Xiaomi може регулювати потужність своїх девайсів. Пул зазначив, що у разі роботи бенчмарку Geekbench апарати видають більшу продуктивність, ніж при запуску ігор. Пул натякнув, що таким чином компанія має намір вимагати високих результатів своїх пристроїв під час тестування.

Щоб підтвердити свій здогад, інженер запустив на смартфоні дві версії Geekbench – оригінальний додаток бенчмарку та програму, замасковану під популярну гру Fortnite. У результаті виявилося, що в одноядерному тестуванні замаскована версія сервісу продемонструвала зниження продуктивності та уповільнення на 30 відсотків. Спеціаліст, який викрив компанію, заявив, що використав у тестах флагман Xiaomi Mi 11.

“Подібне також відбувається, коли ми маскуємо Geekbench під інші ігри – наприклад, Genshin Impact”, – зазначив автор. Пул підкреслив, що збирається повторити серію тестів на найпродуктивнішому апараті бренду моделі Xiaomi Mi 11 Ultra.

На початку березня ентузіасти звинуватили Samsung у навмисному уповільненні потужності своїх смартфонів у синтетичних тестах. Пізніше в компанії визнали факт зниження продуктивності та оголосили про виправлення цієї особливості девайсів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.