Чи можливо вкрасти ваші документи з “Діі”

Нещодавно громадяни в мережі поділились своїми страхами: з державного порталу «Дія» зникли всі документи. Українці занепокоїлися чи будуть їх документи в безпеці.

Деталі

Мінцифра заспокоює, що всі документи, які доступні у «Дії» повністю захищені, а порталом користуються майже 16 млн громадян.

“В кінці січня закінчилася програма Bug Bounty – коли міжнародні фахівці з кібербезпеки шукають вразливості, можливості викрадення даних і т.д. Вони роблять звіти про знайдені вразливості для компанії-розробника, отримують свій призовий фонд. А компанія-розробник виправляє, робить свій застосунок більш безпечним. У нас півроку тривала ця Bug Bounty, фахівці з усього світу шукали можливості викрасти дані з “Дії”. Це все запускалося на американській платформі, яка спеціалізується на кіберзахисті. І власне за півроку вразливості, які могли б призвести до витоку даних людей з “Дії”, однієї людини чи масово, знайдено не було. В останніх числах січня було завершено і підбито підсумки цього проекту”, – повідомив Банік.

Банік також наголосив, що використання цифрових документів набагато безпечніше, ніж звичаних, паперових.

Наприклад, дуже багато громадян все ще користуються паперовими паспортами. І не так важко замінити фотографію при його втраті та нанести шкоду його власнику.

А цифровими документами у шахраїв просто не буде можливості скористатись.  А реєстри захищені, навіть у такі складні часи.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.