У «Дії» з’явилася послуга для безробітних

У такі непрості для країни часи, Міністерство цифрової трансформації продовжує працювати над послугами у державному порталі «Дія». Тепер портал можна використовувати для подання заяв на статус безробітного.

Деталі

Кабмін затвердив рішення, що у державному порталі тепер можна подати заяву на надання статусу безробітного, оформити посібник з безробіття, а також знятись з реєстрації.

Тепер у віддаленому режимі онлайн можна отримати статус безробітного та подати заяву через «Дію». Мінцифра вже встигла підключитись до платформи відповідні послуги Держслужби зайнятості.

Держава буде гарантувати безробітнім належні виплати у регіонах, де ведуться активні бойові дії. Центри зайнятості не зможуть працювати в таких регіонах. Жителі таких регіонів зможуть отримувати виплати на банківський рахунок, відкритий в Ощадбанку або через My transfer.

Також, якщо безробітній, який є на обліку у Центрі зайнятості, але відмовляється від робіт, які призначені органами місцевого самоврядування або військовим командуванням, вони будуть автоматично зніматися з обліку.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.