Українцям показали, як отримати 6500 гривень через Дію прямо зараз

Українцям розповіли, хто та як може отримати 6500 гривень через Дію. Так, громадяни, які втратили роботу через війну РФ проти України, мають можливість отримати допомогу у розмірі 6500 гривень від держави в рамках є Підтримки. Дані гроші можна витратити на будь-які товари чи послуги, у тому числі – на допомогу ЗСУ чи волонтерам. Зокрема, наразі отримати 6500 гривень можуть мешканці тих областей, де ведуться активні бойові дії.

Таким чином, послуга доступна у Чернігівській, Сумській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Житомирській, Одеській, Волинській, Київській областях, а також у самому Києві.

До категорій, яким надається допомога, належать:

наймані працівники, за яких роботодавець подав звітність за IV квартал 2021 року або загалом за 2021 рік, крім працівників бюджетних установ, фондів загальнообов’язкового державного страхування та державної служби;

чинні фізичні особи підприємці 1-4 групи, які подали звітність за IV квартал 2021 року або загалом за рік.

Це означає, що громадяни, які працювали/працюють неофіційно, отримати фінансову допомогу поки що не зможуть.

Для того, щоб отримати допомогу, спочатку потрібно авторизуватися в Дії на своєму смартфоні та вибрати послугу єПідтримка:


Якщо карти є Підтримка ще немає, то її можна молучити. Це можна зробити онлайн у додатку вашого банку, або ж оформити картку у фізичному відділенні банку (не всі банки-партнери відкривають карти офлайн, тому уточніть цю можливість заздалегідь).

Приклад оформлення картки в ПриватБанку:


Далі натиснути “Отримати допомогу”:

Зарахування коштів має бути здійснено протягом 10 днів.


Слід зазначити, що у програмі беруть участь усі банки, які підключені до єПідтримка: Monobank, Альфа-банк, ПриватБанк, А-Банк, Ощадбанк, Укргазбанк, Raiffeisen BANK, Схід банк, IdeaBank, izibank, ПУМБ.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.