Зовсім скоро легальна зброї в декілька кліків через «Дію»

У середу, 23 лютого, Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроект про право на цивільну вогнепальну зброю. Законопроект ухвалено на засіданні Ради 23 лютого.

Так, свої голоси за законопроект “Про право на цивільну вогнепальну зброю” № 5708, який легалізує право на придбання вогнепальної зброї для українців, віддали 274 нардепи.

Слід зазначити, що, виходячи з проекту закону, документ регулює суспільні відносини, що виникають у сфері реалізації права громадян та юридичних осіб в Україні на цивільну вогнепальну зброю, бойові припаси до неї, а також конструктивно схожі зі зброєю та бойовими припасами вироби, а також визначає правовий статус власності на цивільну вогнепальну зброю. При цьому за носіння зброї у зарядженому вигляді за межами мисливських угідь або стрільбищ передбачається кримінальна відповідальність.

Зокрема, обмеження на володіння стосуються:

  • гладкоствольної короткоствольної вогнепальної зброї, призначеної для стрільби патронами;
  • різьбової зброї калібром понад 127 мм, якщо швидкість польоту його кулі перевищує 700 м/с;
  • револьверів;
  • довгоствольної гладкоствольної вогнепальної зброї калібром понад 27 міліметрів;
  • накладних нарізних стволів до гладкоствольної вогнепальної зброї;
  • бойових припасів бронебійного, вибухового чи запального, а також снарядів для подібних бойових припасів;
  • бойових припасів, спеціально сконструйованих для посилення пробивної та вражаючої дії.

До того ж для обліку зброї буде створено Єдиний державний реєстр цивільної зброї – єдина державна інформаційно-пошукова система обліку зброї в Дії, яка містить відомості про права на зброю, а також об’єкти та суб’єкти цих прав. А ось власником реєстру зброї буде Міністерство юстиції України.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.