Що робити, якщо Київстар, Vodafone і lifecell відключать Інтернет через війну

Незважаючи на те, що популярні мобільні оператори такі, як Vodafone, lifecell та Київстар обіцяють своїм абонентам якісний зв’язок. Сьогодні ми поділимось як залишатись на зв’язку, навіть якщо мобільна мережа недоступна.

Деталі

Спеціальне програмне забезпечення допоможе вам спілкуватися та навіть обмінюватися даними без мобільного зв’язку. Проте, дане програмне забезпечення потрібно завантажити заздалегідь.

Можливо, що навіть і в Україні відбудеться повний шатдаун. Нагадуємо, що у такій ситуації у січні 2022р. був Казахстан. Але нам таке не загрожує, адже в нашій країні є багато точок обміну міжнародного трафіку. Шатдаун буває двох видів: повний та частковий. При частковому відключають доступ лише до до яких сервісів (месенджери, соціальні мережі, VPN, протокол HTTPS). Повний шатдаун повністю відключає Інтернет та мобільний зв’язок. Тому слід заздалегідь вжити деяких заходів.

Наприклад, купити Android-смартфон. Год житло може бути вживаний, не нового покоління, адже необхідно, щоб смартфон мав операційну систему Android. iPhone виявиться марним, адже iOS не підтримує пряму WiFi-комунікацію через пірингові месенджери.

Після цього встановіть програмне забезпечення. Найпоширенішии піринговим месенджером на даний момент вважається Briar, що дозволяє обмінюватися інформацією як по Bluetooth, так і Wi-Fi.  Інсталятор розміщений для завантаження на сайті проекту, а після відключення Інтернету його можна передавати зі смартфона на смартфон безпосередньо.  Крім того, програма дозволяє запустити точку доступу та роздавати файли сусідам.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.