Криптовалютою в Україні будуть видавати зарплати в Приватбанку

Міністр повідомив, що в електронних гривнях виплачуватимуть зарплати. Електронні гривні можуть запустити до кінця 2022 року. Про це YouTube-каналу “Бегучий Банкір” розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Він зазначив, що дорожню карту голова Національного банку України Кирило Шевченко презентував дорожню карту, яка також була погоджена НБУ, Мінекономіки та Мінцифрою. Міністр повідомив, що зараз над розробкою е-гривні працюють три компанії. У результаті буде обрано одну – ту, яка представить найкращий пілотний проект.

“До кінця року буде пілот – почнемо виплачувати зарплати: ми плануємо в держпідприємстві під Мінцифрою почати виплачувати е-гривню зарплати”, – сказав Федоров.

Він повідомив, що для електронної гривні буде створено окремий гаманець, однак чи буде він інтегрований зі світовими системами, доки вивчається. До кінця 2022 року Мінцифри планує запустити пілотний проект, а далі буде запущено реальний кейс.

“Завдання – до кінця наступного року повністю відтестувати, відпілотувати, щоб потім запустити це масштабно”, – сказав Федоров.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.