ПриватБанк, Ощадбанк та monobank розповіли про обмеження зняття готівки з карток

У Національній асоціації банків України розвіяло чутки про те, що найбільші українські банки можуть запровадити обмеження на зняття готівки з банківських карток. Раніше у мережі з’явилася інформація про те, що нібито у разі повномасштабної війни з Росією ПриватБанк, Ощадбанк та monobank можуть піти на такі заходи. При цьому уряд України такі дії схвалив.

“У разі вторгнення агресора буде введено ліміт на зняття коштів. Частину грошових коштів громадян буде взято як допомогу Збройним Силам України для більш ефективної відсічі країні-агресору”, – пишуть у повідомленні, яке виявилося фейковим.


Фейкове повідомлення

В Асоціації наголосили, що подібних обмежень запроваджувати не планують, а також закликали не реагувати на такі фейкові повідомлення, які можуть з’явитися на тлі чуток про війну. Наголошується, що такі дії можуть бути провокацією з боку агресора, спрямованої на підрив банківської системи України. Крім того, не виключено, що такі чутки запускають шахраї, адже на тлі паніки їм буде простіше отримати гроші українців.

“Обмежень на зняття коштів з боку банків – не планується. Очевидно, це – провокація або звичайне шахрайство. Зберігайте спокій і будьте уважні”, – запевнили у Незалежній асоціації банків України.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.