В Україні різко здорожчає інтернет

Аналітики прогнозують суттєве подорожчання інтернету в Україні у 2022 році через інфляцію та відплив фахівців. Як повідомляють журналісти, подорожчання стосуватиметься як провідного, так і мобільного інтернету.

“Але особливо подорожчає дротовий інтернет – на 20-30%”, – пише видання.

Окрім інфляції та відтоку фахівців, ціни можуть підскочити через введення нових мит на оптоволокно та проблеми доступу до інфраструктури. Як розповів керівник компанії WEST Network Віталій Головня, останнє – основна проблема провайдерів. Компанії використовують велику кількість опор, тому їхня вартість у структурі собівартості послуг займає вагому частку. Щодо оптоволокна експерт пояснив, що нові мита, спрямовані на захист українських виробників, викликали дефіцит кабелю, адже національні підприємства не здатні задовольнити попит.

Відтік кадрів, пояснюють експерти, пов’язаний з тим, що фахівці мігрують із маленьких населених пунктів до міст або навіть за кордон. Щоб утримати кадри операторам доводиться підвищувати зарплати, а це відповідно позначається і на тарифах.

“Враховуючи ці фактори, разом із прискоренням інфляції у 2022 році тарифи на інтернет піднімуться. На 20-30%”, – прогнозують аналітики.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.