“Дія” стала на захист українців

Ще є такі громадяни, які не наважуються користуватись державним порталом «Дія». Річ у тім, що українці побоюються витоку особистих даних. Проте, ми спішим вас переконати.

Деталі

Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації, у своєму інтерв’ю повідомив, що державний портал не зберігає особисті користувачів. Таким чином, шахраї просто не зможуть їх викрасти та використовувати у своїх цілях.

«Дія» має цікавий алгорит роботи. Додаток являє собою таку платформу, яка взаємодіє з іншими реєстрами, підтягує дані за податковими номерами та презентує різну інформацію. Міністр заспокоює, що портал не можна взломати чи викрасти дані з «Дії», адже вони знаходяться в інших реєстрах.

Важливо фільтрувати ту інформацію, яку ви можете де-небудь зустріти. Адже не одноразово мережою поширювались фейки, в яких описувалось, що хтось в когось викрав дані. Таке просто неможливо. Держава намагається спростити життя своїх громадян та з кожним днем анонсує все нові послуги.

Найбільший пік фейкових новин відбувся у 2019 році. Міністр наголосив, що вони намагаються блокувати фейкову інформацію. Та й справді, зараз дуже важко знайти новино про викрадення даних з державного додатку. Тим паче, це спростовується тим, шо портал не підключених до будь-яких фінансових установ.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.