У “Дії” з’явилися нові документи

Сьогодні в мережі з’явилась ще одна гарна новина доя користувачів державного порталу «Дія». Тепер у додатку буде доступний ще один важливий документ. Мова йде про пенсійне посвідчення.

Деталі

У міністерстві відзначили, що дана послуга є добровільною. Кожен сам вирішує користуватись пенсійним посвідченням в порталі, чи ні. Паперова версія залишається також актуальною, адже не всі пенсіонери користуються сучасними смартфонами.

У електронній версії посвідчення будуть відображатись всі необхідні дані. Крім того, до нього додасться штрих-код, цифровий код та QR-код. Це важливий елемент передачі до реєстрів особистих даних. Наприклад, правоохоронці за допомогою QR-код зможуть перевірити справжність вашого документу.

Після натискання на QR-код або інший елемент, виконується перехід на Пенсійний фонд України. Таким чином можна отримати підтвердження достовірності даних. Термін дії документу також не зміниться: від буде ідентичним терміну паперового документу.

Ми нагадуємо, що в додатку громадяни вже можуть отримати електронну версію паспорту, водійського посвідчення, ідентифікаційного коду, сертифікату вакцинації та багато чого іншого.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.