«Дія» оплатить IT-навчання українцям

Питання освіти та навчання посідає важливе місце у житті кожного громадянина. А чи знали ви, що в Україні існують такі професії, навчання яких підтримує держава?

Деталі

Мова йде про напрямок високих технологій. Мінцифра обіцяє ровичати цей напрямок та допомагати спеціалістів. Про це повідомив Михайло Федоров, віце-прем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України.

За словами міністрам, у ІТ-сфері до 2025 року кількість робочих місця зросте на 150-200 тисяч. Для того, щоб вже зараз почати готувати спеціалістів, держава буде підтримувати громадян отримати дану освіту.

“ІТ-освіта є “вузьким” місцем. Це те, на чому потрібно сфокусуватися. У нас є ясне бачення, як змінити напрямок ІТ-освіти — 15 конкретних кроків, яких ми зробимо цього року. Наприклад, ми сплатимо 50% вартості  навчання для людей, які хочуть змінити професію на айті-спеціальність.Так звані світчери — люди, які ніколи не мали ІТ-освіти, але хочуть працювати в галузі та заробляти гроші”, — пояснив плани Михайло Федоров.

Федоров пояснив, що заробітня платня спеціалістів цієї сфери $1,5-2 тисячі. На сьогодні, в ІТ працює близько 250 тисяч людей.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.