Як здобути цифрову освіту в “Дії” та отримати сертифікат

Українцям розповіли, як пройти навчання у “Дії” та отримати сертифікат про цифрову освіту. Так, міністерства розповіли, що процес навчання цифрової грамотності на порталі “Дія” пройшли понад мільйон українців, отримавши відповідний сертифікат. При цьому, виходячи зі статистики, близько 80% українців, які розпочали навчання, успішно його пройшли та отримали сертифікат “Дія. Цифрова освіта”.

У Мінцифрі нагадали, що пройти навчання та дізнатися все про сучасні можливості цифрового світу може будь-хто. До того ж, сертифікат у додатку “Дія” можуть згенерувати ті, хто подивиться всі серії будь-якого з понад 70 освітніх серіалів. Після кожної серії необхідно відповісти на запропоновані запитання, відповіді на які мають бути правильними. Після в кінці потрібно успішно пройти фінальне тестування і відчути себе людиною, яка має високий рівень цифрової грамотності.

Ще одним способом отримання сертифіката є складання національного тесту на цифрову грамотність Цифрограм. За даними міністерства, на сьогоднішній день сертифікати після успішного складання Цифрограм вже отримали понад 500 тисяч громадян України. У Мінцифрі також наголосили, що отриманий сертифікат “Дія. Цифрове освіта” надає низку переваг. Зокрема, документ можна використовувати під час працевлаштування, щоб продемонструвати роботодавцю своє прагнення саморозвитку та нових знань.

До того ж сертифікат може знадобитися підвищення кваліфікації держслужбовцям, педагогічним працівникам, медикам, військовослужбовцям, і навіть журналістам тощо.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.