У «Дії» з’явився новий спосіб авторизації

«Дія» продовжує працювати над функціоналом порталу. Тепер в додатку ввели новий спосіб авторизації: ввійти можна за допомогою пенсійного посвідчення.

Деталі

Ми неодноразово писали, що цього року у порталі зросте кількість соціальних та податкових послуг. Мстислав Банік, керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової інформації, розповів, що невдовзі в державному порталі можна буде авторизуватись за допомогою пенсійних посвідчень.

Поки існує авторизація за допомогою BankID, NFC та IDкартки. Ми можемо фотографувати наші біометричні документи та зачитувати коди. Таким чином авторизуються громадяни, які не мають банківських рахунків, або ж юні громадяни від 14 років. Зараз активно розробляється функціонал авторизації за допомогою пенсійного посвідчення.

Поки дана функція не доступна. Денис Шмигаль, прем’єр-міністр, вказував, зо до кінця року кількість доступних послуг у державному порталі зросте до 130. Банік уточнив, що вони продовжують працювати над водійськими та пенсійними посвідченнями. Зміна реєстрації місця проживання та оформлення субсидій є найпопулярніші, але водночас найскладнішими послугами. І вже незабаром послуги стануть доступними для всіх охочих громадян.

Крім того, розробники активно працюють над можливістю онлайн-подачі заяв про реєстрацію актів цивільного шлюбу. Буде збільшено кількість будівельних послуг. Вже цього року послуги із закриття ФОП та послуги, пов’язані з ТОВ, можуть стати автоматичними, як і відкриття ФОП.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.