В “Дії” з’явилися нові можливості: прописка, одруження і ще багато іншого

Мінцифра з кожним разом покращують та збільшують кількість послуг, які доступні у державному порталі «Дія». Вже зараз громадяни можуть завантажувати свої сертифікати та скористатись іншими послугами.

Деталі

Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації, анонсував нові послуги Diia Summit, які будуть доступні всім громадянам з 8 лютого. Частина з них допоможе громадянам змінювати місце реєстрації, робити запит на кредитні історії та референдуми, тощо.

Напркилад, послугу, яка допоможе громадянам змінювати місце реєстрації тестували протягом 6 місцяв. В бета-версії могли взяти участь всі бажаючі. За даними ЦНАПу це залишається найпопулярнішою послугою. Щорічно нею користується близько 100 тисяч громадян. Тільки уявіть, що зміни місце реєстрації можна не виходячи з дому.

Крім того, незабаром молодята можуть укладати шлюби за допомогою смартфону. Для автомобілістів також винайшли нову послугу. Через додаток можна додати техпаспорт іншого громадянина, до прикладу, дружини чи чоловіка.

«Дія.Підпис» більше не вимагатиме онлайн підтвердження, тому можна буде а попрощатись з зарядкою на камеру. Всі охочі зможуть перевіряти кредитну історію та отримувати сповіщення про судові засідання.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.