Заробітчанам розповіли, скільки податків в “Дії” вони мають сплатити

На сьогоднішній день, переказами від українських заробітчан залишаються найголовнішим джерелом валюти в країні. За минулий рік, цей показник становив 32%.

Деталі

У головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області нагадують, якщо джерело оподаткованих доходів є іноземними, то вона включається дотзагальнооо річного доходу громадянина (отримувача грошей).

Ці ж українці, які отримали дохід мають платити податки у сумі 18% та подавати пічну декларацію люди податкової. Зменшити суму річного податкового зобов’язання можна у сумі податків, сплачених там.  Якщо платник не має підтверджуючих документів щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел та суми сплаченого ним податку за кордоном, то такий платник зобов’язаний подати до податкової заяви про перенесення строку подання податкової декларації до 31 грудня року, наступного за звітним.

За порушення правил передбачається штрафна санкція.Не зараховуються до зменшення суми річного податкового зобов’язання платника податків:

  • Податки на капітал (приріст капіталу), податки на майно;
  • Поштові податки;
  • Податки на реалізацію (продаж);
  • інші непрямі податки незалежно від того, належать вони до категорії прибуткових податків або вважаються окремими податками згідно із законодавством іноземних держав.

Сума податку з іноземного доходу платника ПДФО-резидента, сплаченого за межами України, не може перевищувати суму ПДФО, розраховану на базі загального річного оподатковуваного доходу такого платника ПДФО відповідно до законодавства України», — йдеться у повідомленні.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.