У “Дії” з’явилася ще одна корисна послуга

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що у додатку “Дія” з’явилася ще одна нова функція – українці можуть подати річну податкову декларацію фізичної особи – підприємця (ФОП). Так, за словами Федорова, таку можливість мають ФОП 1-3 групи, і зробити це можна у кілька кліків.

“Загалом річна декларація займає три сторінки, в якій потрібно правильно заповнити необхідні поля. Але ми зробили так, щоб можна було запровадити лише суму доходу, а вся решта інформації у декларації заповнюється автоматично”, – пояснив він.

При цьому Федоров наголосив, що для того, щоб подати річну декларацію, потрібно вибрати в мобільному додатку рубрику Послуги та перейти до розділу Податки ФОП. Після цього потрібно вибрати пункт Декларації та ввести:

  • суму доходу за рік та контактні дані для 1 та 2 групи ФОП;
  • суму доходу за 4 квартал для 3 групи ФОП.

Таким чином, програма підтягне інші дані автоматично для будь-якої групи ФОП. Далі потрібно просто підписати декларацію за допомогою “Дія. Підпис”. Після виконання цих дій декларація автоматично надходить до податкової служби. При цьому Федоров наголосив, що всі дані та суми можуть редагуватися. Це свідчить, що ви можете виправити всі дані. Для цього під кнопкою “Підписати та надіслати” необхідно вибрати завантаження PDF-файлу та перевірити заповнені поля.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.