Від сьогодні 1000 гривень з “Дії” можна витратити на нові напрямки

З сьогоднішнього дня за “ковидну тисячу” можна купити ліки. Українці віком від 60 років, які пройшли повний курс вакцинації, з 24 січня зможуть скористатися програмою єПідтримка для придбання лікарських препаратів. Тисячу гривень, які надійдуть на спеціальну банківську картку, можна буде витратити як у звичайних аптеках, так і через інтернет-сайти. За інформацією прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, до категорії ліків, передбачених для оплати “ковидною тисячею”, належать і ті, що вимагають рецепту від лікаря, і без цього.

У Мінцифри пояснили, як саме можна розпорядитись виплатою від держави за пройдену вакцинацію проти COVID-19 українцям похилого віку. Ця категорія населення переважно негативно відреагувала на можливість витрачати кошти виключно на дозвілля, як спочатку анонсовано президентом Володимиром Зеленським.

“Банки перевірятимуть вік людини в момент проведення платежу. Коли саме ви оформили картку – не важливо, головне, щоб на момент покупки ліки вам вже виповнилося 60 років, а також щоб ви мали повний курс вакцинації та “зелений” COVID-сертифікат у Дії “, – наголосив глава відомства Михайло Федоров.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.