Google Pay буде підтримувати криптовалютні картки від Приватбанка і Монобанка

Хоча Google відклала запуск свого банківського сервісу Plex, компанія не відмовилася від ідеї зробити Google Pay універсальним рішенням для всіх потреб користувачів у цифрових платежах. У недавньому інтерв’ю компанія поділилася планами зробити Google Pay «універсальним цифровим гаманцем», який навіть може включати підтримку криптовалютних платежів. Приватбанк і Монобанк в скорому часі буде видавати свої криптовалютні картки, які можна буде підвязати до сервісу від гугл.

За даними Bloomberg, Google найняла колишнього виконавчого директора PayPal Арнольда Голдберга. Це зроблено в рамках стратегії надання ширшого спектру фінансових послуг через Google Pay, у тому числі за участю крипто-гігантів Coinbase та BitPay. Хоча Google не оголошувала про будь-які плани додавання підтримки криптоплатежів у Google Pay, компанія готова додати цю функцію в майбутньому, якщо виникне попит.

Хоча підтримка криптовалют у Google Pay може бути справою віддаленого майбутнього, компанія все більше уваги приділяє блокчейну та пов’язаним технологіям. Про це йдеться у окремій публікації Bloomberg. Наголошується, що компанія формує спеціальну групу для цього напряму. Її нещодавно очолив керівник, «який понад десять років займається основним бізнесом компанії – пошуковою рекламою».

Судячи з інформації з внутрішнього електронного листа, Шивакумар Венкатараман нині очолює підрозділ, який займається «блокчейном та іншими технологіями розподілених обчислень та зберігання даних наступного покоління». У листі також повідомляється, що Венкатараман стане “лідером-засновником” Labs – бізнес-підрозділу Google, який відповідає за різні проекти в галузі віртуальної та доповненої реальності.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.