У MIUI 13 з’явився захищений режим роботи

Компанія додала до актуальної версії фірмової оболонки новий режим роботи під назвою Pure Mode. Він призначений для захисту смартфона від небажаних додатків, а також, як запевняє Xiaomi, здатний уберегти користувачів від витоку персональних даних.

Список функцій Pure Mode включає антивірусне сканування всіх завантажених на смартфон додатків, а також їх перевірку на збирання конфіденційних даних та сумісність із гаджетом. Крім того, передбачається складання окремого рейтингу Android-софту на основі відгуків користувачів. При цьому прошивка пропонуватиме перевірити щойно встановлені програми навіть у тому випадку, якщо «чистий режим» було вимкнено.

Активація нововведення на підтримуваних смартфонах здійснюється в меню «Налаштування». Представники Xiaomi відзначають, що за замовчуванням користувачі не зможуть встановлювати програми, які не пройдуть перевірку Pure Mode. Для ручного дозволу їх запуску необхідно відкрити “Налаштування” – “Чистий режим” – “Авторизувати цю установку”. Зараз функція доступна лише у Китаї, але пізніше очікується її запуск та інших регіонах.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.