У Європі перевірили смартфони Xiaomi на наявність прихованих інструментів

Винесли свій вердикт. Нещодавно Литва звинуватила Xiaomi у продажу смартфонів із вбудованими інструментами цензури, які дозволяли б китайській владі фільтрувати будь-який контент. Компанія спростувала це звинувачення, а тепер європейські спеціалісти винесли свій вердикт у справі. Для захисту своєї честі Xiaomi найняла сторонніх фахівців із кібербезпеки. Окрім цього, своє розслідування розпочали незалежні німецькі експерти. В результаті вони не знайшли доказів того, що Xiaomi додавала інструменти цензури у свої телефони. Фахівці додали, що в результаті перевірки не змогли виявити жодних аномалій.

Xiaomi звинувачували в тому, що в їхніх смартфонах є програмне забезпечення, яке фільтрувало такі запити як «вільний Тибет», «нехай живе незалежність Тайваню» та ін. Проте, схоже, всі ці звинувачення були безпідставними. Xiaomi із задоволенням сприйняла опубліковані результати дослідження Федерального відділу інформаційної безпеки Німеччини (BSI). Як і очікувалося, вони підтвердили нашу готовність працювати відповідно до найвищих стандартів прозорості та відповідальності.

Знову було доведено, що ми дотримуємося всіх законів ЄС та окремих держав у сфері конфіденційності та безпеки даних, включаючи GDPR та всі застосовні стандарти ЄС щодо пристроїв. Ми вітаємо обмін інформацією з користувачами, регулюючими органами та іншими організаціями, такими як BSI, оскільки наша мета – безперервне вдосконалення та розвиток.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.