З’явився новий спосіб крадіжки грошей з карт “ПриватБанку”

Експерти закликають всіх громадян звернути увагу на важливу інформацію стосовно нової шахрайської схеми крадіжки грошей. Це стосується не лише клієнтів “ПриватБанку”, а й інших банків.

Деталі

Експерти поки визначили чотири напрямки схем шахраїв: платіжні картки, соціальний Інжиніринг, купівля та продаж в інтернет, та мобільний телефон.

Платіжні картки. Запам’ятайте – ніколи не вказуйте ваш ПІН-код на картці. Також, не залишайте листочок з паролем у вашому гаманці. Якщо хтось заволодіє вашими особистими речима, не складе жодних труднощів нечесним скористатись вашою карткою. Гарною порадою є попередження банку, якщо ви плануєте користуватись карткою закордоном.

Соціальний Інжиніринг. Шахраї полюбляють використовувати схеми виграшу в різні лотереї, здебільшого, коли ви навіть не приймали в ній участь. Ніколи не надавайте таким людям ваші особисті паролі, навіть якщо ті кажуть, що вони працівники банку. Будьте пильними, адже жоден справжній працівник банку ніколи не буде просити вас назвати будь-який пароль.

Купівля та продаж в інтернет. Ніколи не відповідайте невідомим авторам на прохання вказати код отриманий з SMS. Зазвичай в таких повідомленнях йдеться про те, що вам потрібно ссплатити податок чи мито.

Мобільний телефон. Обмежуйте доступ сторонніх осіб до вашого смартфону. Попри те, що смартфони захищені паролями та іншим захистом. Сучасні телефони та планшети дозволяють обмежити доступ до пристрою за допомогою пароля, фахівці рекомендують встановити його. Якщо ваш смартфон попаде до рук шахраїв, вони можуть скористатись вашим SMS-банкінгом.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.