Кожен українець може отримати 100 000 гривень від держави і їх не повертати

З 1 січня 2022 року розпочати власну справу деяким українцям стане простіше. Йдеться про безробітних малозабезпечених громадян, яким держава почне виплачувати фінансову допомогу на відкриття власного бізнесу. Так, нова бюджетна програма отримала назву “Рука допомоги”. На її реалізацію у бюджеті на 2022 рік виділено 100 млн гривень. Зазначимо, що фінансова допомога є своєрідним безвідсотковим кредитом у розмірі до 15 мінімальних заробітних плат. Станом на початок січня 2022 року це 97 500 гривень. Повертати ці гроші потрібно буде за 3 роки. Портал Finance уточнив подробиці державної програми у Міністерстві соціальної політики України.

Використовувати виділені кошти учасники програми зможуть для оплати рахунків при покупці обладнання та матеріалів, необхідних для започаткування власної справи. Варто зазначити, що повертати отримані гроші учасникам програми потрібно буде в меншій сумі, ніж вони отримали. Справа в тому, що із суми допомоги щорічно вираховуватиметься сума сплачених податків та єдиного соціального внеску. У разі, якщо підприємець-учасник програми працевлаштував ще двох працівників у напрямку з центру зайнятості, то гроші державі повертати взагалі не потрібно.

Щоб отримати фінансову допомогу, учасник програми повинен звернутися до центру зайнятості з відповідною заявою, а також надати довідку про відсутність судимості та бізнес-план майбутньої справи.

У Мінсоцполітики наголошують, що при необхідності скласти бізнес-план допоможуть співробітники центру зайнятості, які також проведуть консультації та навчання щодо початку та ведення бізнесу.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.