Укрзалізниця зупинить всі пасажирські потяги з слідуючого тижня

В Україні пасажирські перевезення опинилися під загрозою через невиконання Укрзалізницею своїх зобов’язань. Державна служба з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) оголосила про зупинення дії ліцензії на перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів залізничним транспортом, яку було отримано акціонерним товариством Укрзалізниця з 11 січня 2022 року.

“Наказую зупинити дію ліцензії Укрзалізниці, видану згідно з наказом Укртрансбезпеки, на право провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів залізничним транспортом… до усунення ліцензіатом підстав, що стали причиною зупинення дії ліцензії повністю або частково, але не більш ніж на два місяці з дня набрання чинності рішенням про зупинення дії ліцензії повністю”, — йдеться у наказі №1044.

За словами нардепа від партії “Слуга народу” Юлії Гришиної, яка обіймає посаду керівника тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з перевірки та оцінки стану Укрзалізниці, з 11 січня перевізник має тимчасово зупинити всі види перевезень.

“Це не злий новорічний жарт. Це безглузда реальність того, як сьогодні працює менеджмент “Укрзалізниці”. 30 грудня “Укртрасбезпека” видала відповідний наказ і фактично вже з 11 січня 2022 року “Укрзалізниця” має припинити перевезення пасажирів та небезпечних вантажів”, – написала Гришина в соцмережі і додала, що компанія повинна буде знайти вихід із ситуації.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.