Держава покарає lifecell за брехню абонентам

Антимонопольний комітет (АМКУ) оштрафував популярно мобільного оператора за брехню. Сума штрафу становить 10,5 мільйонів гривень. Як виявилось, lifecell у своїх рекламних кампаніях та промо-матеріалах двозначно описувала переваги тарифних планів.  

Деталі 

Мобільний оператор наголошував, що саме він є лідером серед надання певних послуг. Таким чином, lifecell порушив закон про захист від недобросовісної конкуренції. Тож, 15 грудня суд оштрафував мобільного оператора lifecell на 10,47 млн. 

Потерпілою стороною в цій справі виявилась компанія «Київстар». Саме вона перша поскаржилась на гучні слова lifecell. За словами постраждалого мобільного оператора, її конкурент використовував помилкову та неточну інформацію, приписуючи собі лідерство.

Антимонопольний комітет встановив, що lifecell закликав приєднатися до “лідера нового покоління Інтернету” та пропонував “краще покриття 4,5G”, вказуючи на певні технічні параметри. Гучним лозунгом став й “№1 у роумінгу для інтернету”. 

Провівши аналіз зібраних даних, антимонопольний комітет визначив, що недобросовісний мобільний оператор поширював неправдиву інформацію про лідерство. Крім того, lifecell не надавав належне обґрунтування.

Як ви вже знаєте, антимонопольний комітет (АМКУ) вже неодноразово протягом 4 років натякав мобільному операторі, що той обрав хибну стратегію у вигляді поширення неправдивих лозунгів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.