ПриватБанк слідом за monobank запустить важлий сервіс

Monobank і Альфа-Банк заявили про тестовий запуск додатків з купівлі акцій, державний ПриватБанк поки що лише анонсував цю подію.

 

Успіхи Альфа-Банку

Пілотна група Альфа-Банку з 8 тис. осіб тестує сервіс покупки цінних паперів за допомогою розробленого банком додатку Sense SuperApp, докладніше про програму розповіла прес-служба банку.

«Ми запустилися лише на дві години, побачили попит», – розповідає виконавчий директор блоку розвитку роздрібного бізнесу та маркетингу Альфа-Банку Україна Ольга Філіппенка Forbes Ukraine.

Банк встиг укласти 185 угод на 1,6 млн грн. 80% клієнтів придбали за одну-дві акції, уточнює вона. Середній чек – 8600 грн. Найпопулярніші акції Pfizer, Apple, Coca-Cola, Bank of America, Intel, Microsoft, Facebook.

Гучний запуск monobank

Співзасновник mono Олег Гороховський розповів, що запуск заплановано на січень 2022 року. Банк випустить окрему програму при співпраці з європейським брокером Exante, що дасть українським покупцям прямий доступ на іноземні ринки та можливість заводити та виводити інвестиції у валюті. Для інвестицій потрібно буде вписатися до встановленого Нацбанком ліміту для переказів фізособами за кордон – €200 000 на рік.

«Ми оформимо електронну ліцензію, поки ви поповнюєте рахунок у додатку та вибираєте, які акції купити, – каже Горохівський. – Ваші гроші лежать на рахунку Exante. До 1 квітня програма monobank працюватиме у тестовому режимі.

 

ПриватБанк наздоганяє

За словами спікера ПриватБанку Олега Серги, у 2022 році з’явиться власний сервіс з купівлі цінних паперів, який має намір запустити і у держбанку.

“Банк працює над запуском додатка, який дозволить купувати іноземні цінні папери на закордонних біржах і зможе представити його в першому кварталі 2022-го”, – сказав він.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.