Ілон Маск розсекретив автора Bitcoin

Глава Tesla, SpaceX та інших компаній Ілон Маск розповів, хто, на його думку, є творцем Bitcoin – критоптовалюти, яка задала тренд на децентралізовані цифрові платіжні засоби та блокчейн. Маск зробив це після того, як його колишній колега заявив, що він причетний до цього проекту.

Маск під час подкасту з Лексом Фрідманом відкинув припущення, що саме він ховається під псевдонімом Сатоші Накамото і створив Bitcoin. Він заявив, що цей проект міг бути розроблений математиком Ніком Сабо, який ще 1998 року представив проект цифрової валюти Bit Gold. Цей проект так і не був реалізований, проте частина напрацювань використовувалася під час створення Bitcoin.

Сабо і раніше вважали одним з ймовірних авторів Bitcoin, але сам учений відкидав домисли, а достовірно довести його причетність до проекту так нікому і не вдалося.

Ще одним імовірним автором Bitcoin вважають самого Ілона Маска. Нещодавно про це заявив колишній співробітник Tesla та SpaceX Сахіл Гупта, який згадав, як у 2017 році влаштовувався на роботу та запитав свого майбутнього начальника про те, чи є Маск розробником Bitcoin. Той замовк на кілька секунд, обмірковуючи відповідь, а потім сказав: Ну, що я можу сказати? Гупта інтерпретував таку реакцію як підтвердження своїх припущень.

Маск займався цифровими грошима ще до появи Bitcoin. Саме він створив PayPal – сервіс, який вважається прабатьком цифрових платіжних систем.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.